Succesul ajunge la tine!!! – SALT

Succesul ajunge la tine!- SALT

La început de an demarăm proiectul în cadrul căruia se vor desfășura următoarele tipuri de activități: remediale și de pregătire suplimentară, activități de dezvoltare personală, activități de consiliere si orientare privind cariera, activități extracurriculare și de informare (vizite/excursii de documentare, muzică, activități artistice).

Beneficiarii proiectului sunt cei ai căror părinți nu se mai interesează de educația copilului, fie din lipsă de timp, fie pentru că nu se mai pricep sau chiar pentru că nu mai au autoritate asupra acestuia. Sub impactul negativ ale gadget-urilor, ale rețelelor de socializare, ale jocurilor pe computer, anturajului nepotrivit, elevii nu sunt deloc obișnuiți să se concentreze, să urmărească o explicație orală sau să parcurgă un text scris, fiind obișnuiți să fie permanent stimulați vizual și social (din cauza clipurilor video pe care le urmăresc și a rețelelor de socializare). De aici apare scăderea ratei de absolvire.

În cadrul proiectului „Succesul ajunge la tine”- SALT elevii vor beneficia de sprijin în activitatea de învățare, vor avea posibilitatea să-și dezvolte personalitatea și încrederea în sine, se vor simți valorizați, iar motivația lor va crește, vor observa îmbunătățirea rezultatelor și schimbarea atitudinii față de școală, vor realiza că prin efort și implicare pot depăși obstacolele din calea integrării în societate și pe piața muncii.

Utilizând metode de educație non-formală, profesorii facilitatori se vor axa pe dezvoltarea de soft-skills (așa-numitele abilități de viață): abilități de studiu individual, managementul timpului, prioritizarea sarcinilor, autocunoaștere, gestiunea emoțiilor, autocontrol, motivație, relaționare, lucru în echipă, board-games, empatie, perseverență, combaterea violenței și discriminării etc. Aceste abilități sunt deosebit de importante pentru echilibrul emoțional, integrarea în societate și succesul personal și profesional al elevilor ca viitori adulți.

About Author: Voluntarul de Serviciu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>