Săptămâna Naţională a Voluntariatului

SNV-2016

Şi anul acesta ne-am mobilizat pentru Săptămâna Naţională a Voluntariatului, care a vut loc în perioada 9-15 mai. Este o mobilizare sincronizată, prin care voluntarii devin o voce comună pentru o schimbare pozitivă în comunitate.

De 9 Mai am fost alături de participanţii la Crosul Familiei organizat în parcul IOR. Am ajutat la distribuirea de materiale promoţionale, la marcarea traseului şi am fost pregătiţi să intervenim în caz de accidentare.

În altă zi am petrecut câteva ore de salinoterapie cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii. Vizita la salină a adus un moment de relaxare şi cunoaştere.

În weekend ne-am instalat lângă locurile de joacă din parcul Cuza şi împreună cu părinţii şi bunicii veniţi cu copiii, am simulat diferite tipuri de accidente ce pot să apară şi am acordat Primul Ajutor. Am fost impresionaţi de curiozitatea adulţilor, alături de cei mici şi de conştiinciozitatea cu care s-au făcut exerciţiile. Ne propunem să continuăm astfel de întâlniri.

Voluntarii au împărtăşit din experienţa lor în cadrul unui atelierul de lucru. Au exemplificat cum voluntariatul le-a schimbat viaţa şi le-a oferit noi oportunităţi. Sperăm că workshopul de creativitate şi comunicare vor convinge şi alţi tineri să ni se alăture.

Orice zi e bună pentru voluntariat!

1  2

3  5

4  7

6  8

9  10

1  2

3  4

F2  6

1  2

3  4

5  10

12  9

16  20

4  5

6  7

About Author: Voluntarul de Serviciu