Meseriile viitorului

0

Trăim momente de răscruce tehnologică şi economică, cunoscute ca revoluţii industriale. S-au cunoscut deja trei astfel de revoluţii, cea a mecanizării, a electrificării, a calculatoarelor şi a automatizării. În prezent, ne aflăm în faţa celei de-a patra revoluţii industriale numită 4.0 sau Revoluţia Digitală. Până în 2025, ea va aduce transformări majore. Consecinţele se vor vedea rapid în modul în care trăim şi muncim.

Ghidul Meseriilor Viitorului propune un tur virtual în viitor, cu multe exemple concrete de meserii care apar, dispar sau care se transformă (robotică, biotehnologii, inteligenţa artificială, realitatea virtuală, blockchain, internetul tuturor lucrurilor).

“Care vor fi meseriile viitorului?”, “Care sunt meseriile în curs de apariţie, de transformare sau chiar de dispariţie?”, “Care vor fi competenţele şi abilităţile cele mai căutate de către angajatori?”, “Cum le-am putea dobândi?” sunt câteva întrebări-cheie la care comunitatea de profesionişti ai grupului de reflecţie INACO a răspuns simplu şi clar, pe înţelesul tuturor.

1 2

3 4

5 6

7 8

9 10

11 12

13 14

About Author: Voluntarul de Serviciu