Confruntarea

argumentare

După un training intens au venit și confruntările. Moțiunea pentru începători a fost lejeră – temele pentru acasă, în timp avansații s-au confruntat  cu o moțiune destul de confuză, sensibilă și controversată – partener vs. suflet pereche.
Dintotdeauna, problema temelor pentru acasă a generat polemici aprinse. Atunci când vine vorba despre teme pentru acasă, poziția copiilor este fermă, considerându-le o mare sursă de stres. În plus, părinții le privesc ca pe o responsabilitate zilnică, iar profesorii dedică multe ore corectându-le.
Un tip de situaţie se configurează prin tema dată în forma unui proiect, de cercetare, de aplicare a unor noţiuni teoretice în contexte concrete. Pot fi teme de documentare camuflate în haina mult mai agreată a proiectului. La nivel de viaţă cotidiană, în lumea şcolii, tendinţele arată că e plictisitor să îţi faci temele, dar e cool să participi la proiecte.
O provocare cu largi implicaţii relaţionale este tema care îi antrenează şi pe alţii. În acest caz este valorizată interacţiunea, cooperarea, faptul de a cere şi de a primi feedback, de a împărtăşi experienţe.
Un caz care denotă flexibilitate didactică este dat de tema pentru acasă care nu trebuie făcută pentru data viitoare. Poate fi o temă pentru peste mai mult timp. Acest tip de temă este asociat cu exerciţiile de dezvoltare personală şi legitimată, drept o cale de cizelare a personalităţii. O astfel de temă se pretează pentru elevii de liceu, dornici să se implice în ceea ce îi motivează intrinsec, în ceea ce se regăsesc şi corespunde nevoilor acestora de dezvoltare.

Sufletele pereche apar în viața ta pentru a te învăța câteva lecții valoroase. Poate fi un membru al familiei, un prieten, un coleg sau un străin pe care îl întâlnești. Apare pentru a te călăuzi, să-ți transforme viața în bine, doresc să te ajute, să-ți aline durerile și poate dispărea la fel de repede precum a apărut. Relația cu sufletul pereche nu va dura mult timp. Orgoliile intervin și relația se termină cu o dezamăgire. Însă această lecție este importantă în viață.
Cu sufletul pereche ai un limbaj nonverbal doar al vostru și între voi nu va fi nevoie de o conversație inutilă care să umple golul. Nu aveți nevoie de cuvinte pentru a ști la ce se gândește cel de lângă voi. Sufletele pereche nu au nevoie de cuvinte pentru a-ți transmite emoțiile și gândurile lor. Ei știu ce se întâmplă cu tine, cum te simți.
Sufletele pereche simt când celălalt are o problemă și fie că e nevoie de un telefon pentru a alina, fie vă duceți doar cu gândul la el, durerea și problemele vor părea mai ușoare atunci când gândurile vi se vor intersecta. Veți simți împreună momentele de tristețe și de bucurie, starea de spirit este contagioasă.
Nu vă este frică să spuneți ce gândiți. Ambii înțeleg că exprimându-și nemulțumirile și a spune ce probleme au în viața de zi cu zi, dar mai ales în cea de cuplu nu este un semn de slăbiciune ci mai degrabă o dovadă că vreți să vă întăriți relația. Sufletele pereche știu că a comunica este bine și folosesc această unealtă într-un mod pozitiv.
Un suflet pereche este cineva faţă de care ne simţim conectaţi profund spiritual și emoțional, ca şi cum comunicarea şi comuniunea ar fi rezultatul graţiei divine. Uniunea cu acest tip de oameni formează o relație puternică. În urma destrămării acestei relații apare suferința, durerea și regretele. Simplitatea acestei relații uimește!

                    1 2

                    3 4

                    5 6

                    7 8

                    9 10

                    11 12

                    13 14

                    15 16

                    17 18

                    19 21

                    20 22

                    23 24

                    25 26

                    27 28

                    29 30

                    31 32

                    33 34

                                                                 35

About Author: Voluntarul de Serviciu